Barion Pixel

A jelen és a jövő lépcsőfokai

Hogy álltok a következő év tervezésével? Az elmúlt hetek, sőt hónapok mindannyiunknál, így nálam is igen sok változást, de még inkább csiszolódást eredményeztek. Lassan pedig itt az ideje mérleget vonni az idei évből, én pedig már a következőt tervezem.

Igen, gondolok erre is, hiszen a lehető legjobbat, többet szeretném kihozni abból, amire van ráhatásom.

Ezeket az eszközöket használom én a tervezéshez:

Nálam a flipchart papír, a füzet, és a naptár az elmaradhatatlan elemei:
1. jó látni nagyban az elképzeléseimet,
2. amiket lebontok kisebbekre,
3. majd akár napi-heti szintű tennivalókra.

Egyszerre általában azért nem tudom én sem megcsinálni, tömény, meg túl sok mindent szeretnék megvalósítani. 😀 Ezért némi pihenés, egy-két nap, vagy akár egy hét után szoktam elővenni újra a terveket, hogy tovább haladjak vele.

Mi a legnagyobb megvalósítandó, amit jövőre el szeretnél érni?

Fontos, hogy bár itt a járvány, és ez rengeteg dolgot befolyásol, azért még muszáj haladni, dolgozni, tenni, előre nézni, egyrészt, hogy fennmaradjon a vállalkozás (de minimum túlélje ezt az időszakot), másrészt stabilizálódjon (hiszen hónapok óta tart), harmadrészt a lehetőségekhez mérten fejlődjön.

Kicsit a Lépcsőfokról

Ha valaki azt gondolná, hogy itt a nagy posztolgatás közben ülök a babérjaimon és nem érintenek az események (meg persze, tervezz, de minek), nem egészen így van.

– Bár a tavaszi hullám még csak-csak elment, ott is a gasztro területen lévő szövegírás szinte rögtön lenullázódott.
– A második hullámra pedig már sokkal kevesebben keresnek meg, vagy épp fogadják el az ajánlatot, hiszen ezen (stratégia, marketing, kommunikáció, szövegírás) szeretnének leginkább spórolni a vállalkozók. Hozzáteszem, szerintem ez pont most nem jó gondolkodásmód, hiszen ha valamikor, akkor most kell összefognunk (is), és megmutatni magunkat (is) – folyamatosan.
– És persze olyan is van, ahol átalakult, vagy megszűnt egy-egy együttműködés – ez pedig az élet rendje.
(jó, egymás után megélni ezeket csúnya sokk tud lenni)

Mit tehet a sejk, aki mit se sejt?

– Összecsuklik. Egy kicsit.
– Ha addig nem, a padlón maradva kicsit elkezd gondolkodni, vagy épp nagyon. Összeszedi, mi mindene volt, van és lehetne, és ezekért mit kell tennie. (Már, ha akar ugye, és ez is elég fontos.)

“koronát igazít”

A Lépcsőfok tehát átalakul, erősödik, formálódik. Konkrétan ezt jelenti:
– A szemfülesebbek, akik esetleg szétnéztek a weboldalon, már láthatták, hogy lett szép feliratkozás, megújult a bemutatkozás, felkerültek menüpontok, szolgáltatások. Eszméletlen nagy munka volt, és szép kis ébresztő lehet azoknak, akik magukat hagyják utoljára (ne tedd, adj a vállalkozásodnak dedikált időt!)
– A képen pedig két csudaklassz dolgot is láthattok:
1. Ötlettől a megvalósításig című könyvem, amely 2018-ban jelent meg, és bizony nagy mgújításban bővítésben van, olyannyira, hogy még lehet, hogy más lesz a címe is. :O Szeretnétek beleolvasót, mutassak részleteket?
2. Lépcsőfok Üzleti Évtervező, ami régóta a szívem vágya volt, és az idei évre már megjelent és volt hozzá workshop is, de aztán nem ment tovább a történet, mert elcsúsztam, még a formátum sem lett az igazi. Nos, ennek vége, hiszen a képen már a próbanyomatot láthatjátok, most még fekete-fehérben, de a tervem szerint színes lesz, olyan, ami tényleg hasznos, elfér a táskában, egyszerre heti tervező, jegyzetfüzet, és vállalkozói segítség a különböző szakmai anyagokkal, ötletekkel.
Rengeteg munkám van mindkettőben, és most, hogy “jobban ráértem”, nekiültem a sajátomon dolgozni.

Ezek pedig lesznek:
3. Online Workshopok, pl. Évtervező – ami minden évben van, szeretik, én is, úgyhogy lesz – ahogy lehet.
4. Vállalkozói Filmklub – nincs ám elfelejtve, imádom, nem is értem, hogy nem csináltam eddig 😀 Hozom hamarosan a részleteket!

Kőkemény ez, tényleg. Emberileg, érzelmileg, a kedv tekintetében, anyagilag, mindenhogy. De ÓÓÓRIÁSI TERVEIM VANNAK! És ezeket bizony nem adom fel, nem mondom le, hanem megvalósítom. Van, ami már átkerült jövőre, de ezek például olyanok, amiket gőzerővel csinálok, hogy 1-2 nap múlva megnyithassam az előrendelést, és az év végi, sőt, a jövő év eleji online workshopokat is feltehessem.

Közben pedig apránként csordogálnak az év végére megjelenő könyvek kéziratai lektorálásra, és már egy-két új együttműködés. szövegírás is megvalósul, ami kicsit (nagyon) rámfér. 🙂

Ezek hetek, hónapok munkája ám, még ha most egyszerre soknak is tűnik. Éppúgy, ahogy a könyvemben, de a tervezőben is, bizony rengeteget számít, hogy mi hogy vagyunk, mennyire ismerjük magunkat, de a siker receptje e mellett a kemény munkát jelenti, mint fő hozzávalót.

Én tervezek idénre is, jövőre is – irány a következő Lépcsőfok! 🙂

Tarts velünk a csoportban, ahol többek között erről is beszélgetünk: ITT.
Brigi