Barion Pixel

Eltelt a tavasz, meg már a nyár is, mire idejutok, mondjuk már ideje. Ami pedig tanulság: az idő megy, akár szeretnénk, akár nem. Tényleg igaz az olyan általánosságnak, meg okosságnak vélt alapigazság, hogy “azt hiszed, van időd”, “te döntöd el, mit csinálsz”, és a többi. Ami persze nem teljesen igaz, mert igazából az egész a dedikált időről szól.

Rájöttem, hogy ez tényleg így van. A saját vállalkozásomban éppúgy kell a figyelem, mint azokénál, akiknek éppen segítek. Ez az, ami legtöbbször számomra is elmarad. Én például úgy kezdtem el beiktatni a dedikált időt, hogy ügyfélként beiktattam a saját vállalkozásom. Később már ment magától is, de az indulásnál mindig elvitte a fókuszt az, akinek/akivel éppen dolgoztam…

Mi is az a dedikált idő?

Számomra az egyik nagy megdöbbenés, hogy általában véve (értsd, a vállalkozók több mint 90%-ának) nemhogy magára, de a vállalkozására sincs ideje…

Ha Te is ilyen vagy, akkor most gyorsan elő a naptárad és legyen időd a vállalkozásodra rendszeresen! Nézzük, mit tervezhetsz tudatosan a dedikált idő segítségével:

  • A Social Media felületeiddel foglalkozni
  • Számlázni
  • Adminisztrációs tevékenységekkel naprakésznek lenni
  • A fizetni valókat vezetni (akkor is tudj mindenről, ha van könyvelőd!)
  • Terméket, szolgáltatást fejleszteni
  • A meglévő folyamataidon javítani, kialakítani
  • Véleményeket kérni
  • Kapcsolatokat építeni a vállalkozásodhoz, szakmai véleményt nyilvánítani

A tervezett idő beiktatásának következménye

Gondolj csak bele, ha minden héten erre fordítasz egy-két órát, akkor bizony ezekkel mind szükséges foglalkozni, különben megáll az egész. Ha a dedikált időt alkalmazod, a sikerélmény kézzelfogható lesz.

Nagyon jó az, hogy jelenleg van vevőd, sok ajánlásod, de ezek folyamatosságáról is szükséges gondoskodnod. Félreülhetsz, lehet előjegyzési naptárad, ha túlterhelt vagy, de ha mindig csak arra figyelsz, hogy a másiknak, az ügyfeleidnek adj, akkor elkallódhatsz Te és a remek céged. Ami meg azért lenne rossz, mert ezren vannak a piacon, ezren vannak jók, viszont Téged is követnek, Veled szeretnének együtt dolgozni, ehhez a Te cégednek, éppúgy, mint Neked, fejlődni, naprakésznek szükséges lenned.

Brigi