Barion Pixel

Igen, most, nyáron.
Mert azt gondolom, az egyik legjobb idő a MOST rögtön elkezdésére. A jó időben kiülni a szabadba, élvezni a meleget, és akár egy fagyi, vagy éppen egy jó fröccs mellett megírni a házit. Azért ezt elég jó elképzelni, nem? 
Kicsit szabadabbak vagyunk nyáron, mintha még az óránk is másképp járna. Pedig éppúgy 24 órából áll a nap, ráadásul most még hosszabbak is.

NA DE MÉGIS, NYÁRON?
Igen, most, nyáron.
Többen érdeklődtök, mint ahány férőhely van. Összesen 8-10 fővel fogunk együtt, illetve egyénileg is dolgozni azon, hogy a vállalkozásod ötletszintről egy óriásit lépjen előre. Vonatkozik ez arra is, aki megrekedt, már van vállalkozása. Aki előrelépne, de nem tudja, merre. Aki szerint, csak “A marketingjével van gond.” Tuti nem így van. Te melyik csoportba tartozol?
Kérdezem én, hogy majd az újévi fogadalmadban lesz az előrelépés? Majd akkor tuti megcsinálod? Ha esetleg ez idén megtörtént, akkor még éppen időben vagy, hogy mentsd az irhád! 

DE…
Igen, most, nyáron.
Rájöttem valami nagyon fontosra. A SZOKÁSAINK IRÁNYÍTANAK MINKET. Erről Roland, a Balance And Bloom alapítója rengeteget tudna mondani. Vissza a nyárhoz. Megszoktuk, hogy szünet, hogy akkor megyünk nyaralni, hogy akkor nem tanulunk, nem fejlődünk, sőt, mi több, nem kevés vállalkozótól halljuk, hogy nyáron kevesebb a munkánk is. Ez szezonális termékeknél/szolgáltatásoknál igaz lehet, ugyanakkor miért ne használhatnánk ki ezt az időszakot a vállalkozásunk más területének fejlesztésére?
Mit gondolsz, van még hasonló gondolatod? “Nem fog menni.” “Az XY azt mondta, hogy…” “Már elkezdtem és nem lettem rögtön milliomos.”, csak pár olyan mondat, amit olykor mintha hallottam volna. Meg én is éltem ezekkel.

MIT CSINÁLUNK A MENTORPOGRAMON?
Igen, most nyáron. 
12 héten keresztül, online ezekkel a területekkel foglalkozunk: Gondolkodásmód, Célok, célkitűzés, Stratégia, Üzleti Terc, Pénzügyek, Értékek, Mesterszint, Kudarc, Siker, Technika – ezen témakörökkel fogunk foglalkozni. Együtt. Kapsz szakmai anyagot, és rengeteg feladatot. Találkozunk csoportosan, és konzultációkat is igénybe vehetsz, hogy tényleg rád szabva tudj úgy haladni, és azokban a területeken, ahol kevésbé volt eddig sikered.

GYEREK, ÉSATÖBBI
Igen, most nyáron. Nekem is van, és itthon is lesz, én meg közben dolgozom. A réges-régi időkben, bár sokkal nagyobb volt a család, a nagyszülők mellett volt a gyerek, kint a földeken, ott rohangáltak, vagy épp a konyhában ültek, besegítettek – na, de nyilván nem egész nap. 
Épp ezért online a képzés jelentős része. Ha van gyerkőc azért, ha nincs, akkor azért. Van életed, munkád, vállalkozásod, kapcsolatod, barátaid.

OSZD BE TE AZ IDŐDET
Igen, most nyáron. Egy szuper csapatban, egy szuper csapattal. Jelenleg 8 hely kiadó, keretet nem bővítek, és bár tervezek őszi mentorprogramot is, drágább lesz (nem marketingtrükk, áremelés lesz).
Azért gyere, mert szeretnél fejlődni, egy következő lépcsőfokra lépni. 
Azért gyere, mert végre kiugranál, megmutatnád magad, de egyedül még nem megy, így viszont lesz a hátad mögött egy mentor, no meg a csapattársaid is. Akik ugyanabban a cipőben járnak.

TUDOD, MI TÖRTÉNIK A MOSTANI MENTORPROGRAMON?
Igen, most, meg folyamatosan (a nyáron is). Tanácsot kérnek egymástól, megosztják eseményeiket, kérdeznek, sőt, akadnak együttműködők is, és mindenki fejlődik tovább. Tanul. Egyre többet nyitnak kifelé, közösségben gondolkodnak. 
Olykor még házit is csinálnak, viszont ha azt épp nem is, (igen, néha van renitens)

:)), elmondják, hol tartanak. Nem minden terület okoz gondot számukra, viszont van olyan is, ami több hetes plusz feladatot jelent nekik, és megoldják. Meglépik.
Egy hete ezt írtam nekik a zárt csoportunkba:

“Mérhetetlenül büszke vagyok Rád,
– mert eseményt csinálsz,
– mert belevágsz és képviseled, felvállalod önmagad,
– mert átadod tudásod,
– mert elkezdtél blogolni,
– mert házit küldesz,
– mert vállalod, ha nem,
– mert mész előre, akármi van.”

Tényleg így gondolom. Tanév vége, hajtás van. Pedagógus is van köztük, több lábon álló vállalkozó, kezdőbb, másodállásban lévő, kisgyerekes, nagy gyerekes, gyermektelen, férfi, nő egyaránt. Mind megvalósítani szerettek volna. Tettek érte.

Nem csak most nyáron.

JÖSSZ VELEM A KÖVETKEZŐ LÉPCSŐFOKRA?
Majdnem elfelejtettem, hogy igen, most nyáron. De ami még ennél is fontosabb, hogy az apró betűs rész: hajcsár vagyok. Csak egy picit. Rád szólok, kísérlek, noszogatlak, keresztkérdésekkel kifordítalak jelen állapotodból, de egyébként Te döntesz. A házikérdésben is.

START: június 20. 
Jelentkezés: http://akademia.lepcsofok.com/

Ötlettől a megvalósításig MentorProgram 2019 nyár

#fokrolfokra#haladunk#egyutt