Barion Pixel

Hiszed vagy sem, éppen kettő évvel ezelőtt ugrottam fejest ama bizonyos mély vízbe, amit egyesek csak úgy neveznek: vállalkozói lét. Bizony, fő tevékenységként, mindenféle biztonsági kötél nélkül. (Ha már csináljuk, csináljuk nagyban, vagy mi.

Itt ülök a gép előtt, és azon gondolkodom, mennyi minden történik 2×365 nap alatt:

  • Számtalan átvirrasztott éjjel, amikor azon görcsöltem, hogy legalább az alapvető kiadásokra meglegyen a fedezet.
  • Beleállni egy megbízásba, és örömmel fogadni. (Lehet, hülyén hangzik, de néha a sikert lehet legnehezebben értékelni.)
  • Nem feladni, és végigcsinálni egy munkát, akár felvállalva késést.
  • Vagy, hogy minden nem lehet jó.
  • Fejlődni, fejleszteni önmagam, és a vállalkozás folyamatait.

2018-2020

Az elmúlt időszakban megújult a weboldal design, a logó, áprilisban debütál a teljes szövegezés (picit módosítok, modernizálom, aktualizálom a leírásokat, szolgáltatásokat).

Megjelent egy könyvem, több mentor programom is indult, és nagyjából éjjel-nappal vállalkozom. Rájöttem, hogy én szeretem. Számomra ezt jelenti az a fajta vállalkozói szabadság, amiért érdemes belevágni.

Hogy lehet, hogy éjjel 1-kor még válaszolok egy üzenetre (ne szokj hozzá, csak keveseknek), de ez a munkám velejárója, és én választottam. Talán reggelente ráérek valakivel kávézni egyet, vagy épp ebédelni, de cserébe máskor ugyanúgy le kell tennem az asztalra a munkát.

A sajátoméra és máséra egyaránt. Merthogy vállalkozóként építed magad (lovebrand), hogy megtaláljanak és téged válasszanak, és bizony dolgozol másoknak, így kétfelé figyelsz egyszerre. (Itt borul az, hogy a férfiak csak egyfelé tudnak figyelni…)

Mi van most?

Sok munka, viccen kívül. Lektorálok, szöveget írok, képzést tartok, mentorálok, stratégiai tanácsokat adok – ez vált igazi szerelemmé az elmúlt időszakban, és bizony a könyves vonal, a lektorálással együtt jön fel. Bővített kiadásban jön a könyvem, gyakran pedig, akinek lektorálok, tanácsokat is adok a landing page-hez, vagy épp a könyvbemutatójához, úgyhogy a kommunikációs stratégia itt is megjelenik.

Mi nincs: futás.

Meg persze itthon tanítás, na az is van. Két dolgot tanultam meg az elmúlt hetekben:

  • Ugyanannyi idő alatt tudok még hatékonyabb lenni. Például, három különböző e-bookot, mini Kisokost állítottam össze és publikáltam.
  • És hogy nagyon kell az egyensúly. Pihenni, kikapcsolódni, töltődni, mert a hatékonyság, extra koncentráltság (és bezártság), kimeríti az ember testét-lelkét.

Szeretettel neked

Készültem pár lehetőséggel, amelyet igénybe vehetsz, bízom benne, hogy hozzásegít a következő Lépcsőfokhoz:

1. Könyv

Az Ötlettől a megvalósításig című könyv a vállalkozás alappilléreit veszi sorra: marketing, időbeosztás, önismeret, stratégia – mind olyan terület, amelyekkel muszáj foglalkozni. Tapasztalataim szerint némelyik el/kimarad, ami hosszú távon sok gondot tud okozni. Kérdésekkel, feladatokkal, és vállalkozói példákkal segítelek ezen az úton! (2018 év végén jelent meg, most kedvezményesen kapható, és ajándék e-pubot is kapsz hozzá az új megjelenésekor, összesen 11 db áll rendelkezésre.)

2. Tanácsadás

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és átbeszélnéd kommunikációd, a stratégiád, akkor csak április hónapban megnyitom a 30 perces konzultáció lehetőségét (tehát áprilisban tudsz csak erre jelentkezni, az időpontot egyeztetjük). Azért csak most, mert általában 2-3 órás egy-egy ilyen etap, de tapasztalataim szerint 30 percben is rendkívül hatékonyan lehet előre lépni a következő lépcsőfokra, főleg, ha egy-egy dologra, témára fókuszálunk. Mivel a kommunikációs programunk tagjai minden hónapban ennyi időt kapnak, így tudom, hogy tényleg hasznos.

Jelentkezés: kizárólag a kapcsolat@lepcsofok.com e-mailen jelentkezve. Erre nem készítettem külön oldalt.

A jelen helyzetre való tekintettel: 5.000 Ft,- a díja (30 perc).

Limitáltan, maximum 10 embernek tudok erre lehetőséget adni.

Stratégiai/kommunikációs “nagy” tanácsadásra is lehet jelentkezni, az folyamatosan elérhető.

3. Ingyenes anyagok

Ha még nem tudod, miben kérnél tanácsot, vagy lehet, megoldod egyedül, csak pici iránymutatásra van szükséged, akkor három anyagot is készítettem Neked, amelyek segítségedre lesznek. Használd, forgasd ezeket bátran:

– Feliratkozva megkapod a Stratégiai Kisokost, valamint egy Vállalkozói Menetrendet, így végig veheted a különböző területeket és fókuszba tudod helyezni azokat, amelyek most fontosak számodra.

Kommunikációs Kisokos – öt lépés, amellyel növelheted vállalkozásod aktivitását, Neked pedig segítség arra vonatkozóan, hogyan valósítsd ezt meg.

A szívemen-lelkemen túl számtalan kérdést tettem fel, amelyeket átnézve, átvizsgálva a következő lépcsőfok felé terelheted a vállalkozásod.

Mi lesz itt még?

1. Először is kicsit ünneplek. Két év, amit elértem és biztos alapokon lévő, több lábon álló vállalkozást hoztam létre. (Hip-hip, hurrá!) Szinte fel sem fogom, pedig másoknak mindig gratulálok, hiszen tudom, hogy ez óriási dolog.

2. Aztán szépen nekiesek a weboldal szövegének átírásának, valamint a könyvírásnak. (sokat fogok írni) – Ezek most a magam dolgai, a megbízások mennek tovább.

3. Igyekszem megszolgálni a következő két, vagy remélhetőleg még több évre szóló bizalmatokat.

Köszönöm az összes Megbízómnak, Vásárlónak, Érdeklődőnek, Követőnek – Nélkületek mehetnék vissza a balettba ugrálni – az alkatomból kifolyólag a mostani foglalkozásommal mind jobban járunk.

Szóval, vállveregetés, és irány a következő Lépcsőfok! Ugye, velem tartasz továbbra is?

Köszi, Brigi