Barion Pixel

Ez pedig a legjobb barátunkról fog szólni. Nem arra, akire most gondolsz. Egy folyamatosan elérhető, végtelen tudásanyaggal, és szakmai segítséget adó, nagyon egyszerűre. A Google-ra.

Nagyon sokszor tapasztalom egy-egy business coaching/marketing tanácsadás alkalmával, hogy alapvetően nagyon keveset tesznek az emberek azért, hogy fejlődjenek, vagy egy-egy témára rákeresve akár azonnali segítséget kapjanak. Vagy akár motivációt. Ihletet. Múzsára leljenek, példaképre, vagy épp csak egy üzleti terv mintára. Majdnem bármire.

Ti hogy vagytok ezzel? Szoktatok kutatni, keresni, ha felmerül egy-egy kérdés? Vagy abbahagyjátok, a lelkesedés elpárolog, ha nincs azonnal eredmény, netán siker? Visszatartó tényező? Mennyire függtök valaki más tudásától, vagy épp attól, hogy “megvárom, hogy ő mit mond”?

Miért tartom nagyon fontosnak az elérhető szakmai anyagokat? Mert mindenki ezekből tanul. És rengeteg fent van interneten, sokan osztják meg tudásukat, méghozzá díjmentesen!
Ez persze nem azt jelenti, hogy ebből meg tudsz élni életed végéig, mert a munka elvégzése ugyanúgy Rád hárul, de óriási nagy segítséget jelenthet, ha keresel, szétnézel, megpróbálsz tanulni, fejlődni.
Milyen könyveket olvasol? Milyen tanfolyamra jártál? Most mi a trend? Mi hozza a közönséget? Hogyan érd el vevőid a lehető leghatékonyabban? Mi az az online, vagy éppen offline marketing eszköz, ami elérhető, és megfizethető? És, ha Te magad nem tudod, más mit olvas? Mit olvasnak a szakmádban elismert emberek, tehát azok, akiknek a példáját követve Te is sikerre áhítozol?

Természetesen ezek nagyrészt anyagiaktól is függő kérdések, de már ezt is érdemes megtervezni, és utána nézni, mi mindent ad nekünk mindenki “jóbarátja” a Google.
A személyes ismerősöket, üzletembereket megkérdezve pedig szintén rengeteg ismeretre tehetünk szert!

Ha már megvan a szuper ötletünk, felvázoltuk, mit is szeretnénk, tudjuk miből gazdálkodhatunk, akkor használjuk még azt, amire nem is gondoltunk, azt a rengeteg szaktudást, motivációt, amit kaphatunk! 🙂

Egy apróság ehhez:
Motivációhoz pedig ajánlom például a Napi Üzleti Inspirációt, nagyon jó reggel egy-egy inspiráló mondattal indítani a napot!

Brigi

És mi történik, ha esetleg elakadtál a tervezésben? Nem tudod, hogyan kezdj neki? Keress bizalommal, segítek elindulni! info@lepcsofok.com