…2018

A sorozat minden elemét fontosnak tartom, ezt pedig kiemelten, akárcsak az elismerést, amelyről már írtam korábban itt: ELISMERÉS. A mostani témám, éppen az év végére esett, ez pedig az öröm, a hála és a köszönet.

Kikkel dolgozol együtt?

Vedd számba azokat, akikkel együtt vagy a munkád során. Legyen az mindennapos, vagy csak évi pár alkalom, számítanak, hiszen hozzájárulnak a hitelességedhez, és a vállalatod sikeréhez is.
Lehet, osztottál karácsonyi bónuszt, lehet csak elengedted őket a két ünnep közöttre, de éppen az is lehet, hogy elvárod, hogy ott legyen, elvégre fizetett alkalmazottaid.

Öröm, hála és…

Mit ne mondjak, talán nem ez a legjobb hozzáállás. Bizonyítottan az kelti a legpozitívabb hatást, ha a vezető megköszöni a kollégái teljesítményét. Ezzel tudja legerősebben motiválni a még jobb munkavégzésre. Legfőképp, ha esetleg hibázott is, de ettől fogja valóban tudni, hogy munkája:

  • értékes,
  • számít,
  • és ő maga a cég részét alkotja.

Ettől fontosnak, és hasznosnak fogja magát érezni, ami garantáltan jó eredményt produkál!

Természetesen a pénz, és egyéb motivációs eszközök, ajándékok is nagyon fontosak egy vállalat életében, pláne, ha erre lehetőség van, de pont úgy, mint az ajánlások esetében, a szájról-szájra terjedő hagyomány elve alapján, ez a leghatékonyabb.

Te kitől kaptál köszönetet? Kire nézel fel, aki segített utadon? Egyszerű, és apró gesztus, nem csak “lefelé”, felfelé is hálát adni, és természetesen magadnak is!!!

Te megköszönted?

Mondjuk az idei évet? Nem, nem a szokásos kiküldött hírlevelekre gondolok, vagy a céges-logós meglepikre, hanem arra az 1-2-5-, max. 10 főre, akik az év során segítettek Neked.
Dolgoztál már olyan helyen, ahol nem törődtek veled? Ahol csak a rendszer része vagy (akkor is, ha csak páran voltatok)? Hogy sosem tudtál egy ötletet adni, vagy akár csak önmagad lenni?
Fájó tud lenni, és nem csoda, ha sokan váltanak egy idő után. Pedig jelentős része megváltoztatható már egy aprósággal is:

Tipp: Írj nekik egy köszönőlevelet, még éppen időben vagy!
Tudod milyen jó érzés, ha így érkezik január 2-án a munkába? Te magad örülnél ilyennek?

Öröm és hála számomra, hogy velem tartotok!

Csodás, Boldog Évkezdést Kívánok Nektek! 🙂

szeretettel,

Brigi