Barion Pixel

Alapvetően nem úgy érkezünk meg az eseményre, hogy előre kigondoljuk. Nem kell persze percre pontosan, de összeszedtem pár olyan pontot, amely a segítségedre lehet, akár a következő feszten:

  • Tudd, hogy nem csak tanulni mész. Ha kinézed az összes előadást, és nem nézel szét, nem ismerkedsz, az is egy opció, de azért alapvetően elég jó érzés, amikor a kiállítók egy részét ismerősként köszöntheted, ez által pedig az ő köreikhez is eljuthatsz.
  • Ha még kezdő vagy, akkor érdemes a networking lehetőséggel is élned – amúgy is -, és még nincs ügyfélköröd, vagy épp először jársz hasonló eseményen, akkor használd ki a lehetőséget.
  • Szólítsd meg a standon lévőket! Erről mindjárt bővebben is írok, de még ha ülnek is egy asztal mögött, attól még emberek, és ha nem néznek Rád, akkor is próbálkozz, hiszen így tudsz információt szerezni, ismerkedni.
  • A rendezvény nem komfortzóna, egyik sem. Készítsd magad, sokan lesznek, és ha csak nem egy sarokba bújsz be (de szerintem tegnap ott is voltak emberek), akkor bizony jó, ha tudod, mennyit bírsz el, ebben segít az is, ha elosztod az előadás-beszélgetés-ismerkedés hármasát is.
  • Ha pedig felkészülés: Ha kiállító vagy, állíts össze egy mini tudástárat a kollégáidnak is. Számtalanszor jön közbe egy betegség, egyéb, amiért nem olyan érkezik, aki tud mindent a cégről. Legyen fogalma arról, hogy mit képvisel.
  • Kommunikációs gyakorlatokkal egészítsd ki/tarts akár belső tréninget, hogy meg tudják szólítani az érdeklődőket, nézelődőket, és a konkrét vásárlókkal is értékes beszélgetést tudjanak folytatni. Aki egész nap a gép előtt ül, nem biztos, hogy azonnal meg tud szólalni, egy rendezvényen, ahol meg egyszerre is jönnek, különböző szándékkal, nos, fogalmazzunk úgy, hogy érdemes készülni.

Melyiket fogadod meg, mivel egészítenéd ki?