Barion Pixel

Van az úgy, hogy az ember lánya úgy érzi, nincs semmije, és azon túl is csak a kilátástalanság vár rá, meg az éhen halás. No, de hogy lehet akkor egy év alatt ebből egy előremutató és növekvő vállalkozást felhúzni? Ez a Lépcsőfok sztori, ami Téged is segít, ha érezted már valaha magad hasonlóan. Aki pedig mögötte van: Máté Brigitta.

lepcsofok_blog_szovegiras_strategia_tartalom_mate_brigitta

Te is voltál már így?

Az úgy volt, hogy az alkalmazotti lét valahogy nem vált be. Próbáltam én mindenhogy, 4, 6, aztán 8 órában, de a leghosszabb azt hiszem, 1,5 évig tartott. Közben pedig gyereknevelés, egyedül, meg jó lenne nőnek is lenni, meg magamnak, meg másokhoz is eljutni, szóval úgy egyszerre minden (és akkor a háztartást még nem is említettem). Közben pedig már négy éve megvolt a Lépcsőfok ötlete, és blogszinten működött is. Azt a mintegy húsz cikket, amit most az elmúlt héten írtam, azt a saját weboldalamra mintegy két év alatt sikerült megalkotni és feltenni. Jó, mi?

Ennyit a megvalósításról…

… itt vettem egy nagy levegőt írás közben, és rájöttem, mennyire sokat változtam az elmúlt időszakban. Visszaemlékezni jó, és fontos, még lényegesebb, hogy a tapasztalataim által lehetek az, aki ma vagyok. Megfordítottam az életem, és a hebrencs, szeleburdi, aki néha maga sem tudja, merre van az előre, átalakult. Nem megszűnt, nem.

Fejlődött.

Az önismeret tanulásába kezdtem. Terveztem én, de valahogy addig nem úgy jött ki a lépés. Belépett az életembe egy életvezetési tanfolyam, és követte a trénerképzés. Rengeteget tanultam magamról, és arról, hogyan segíthetek másoknak. A legnagyobb tapasztalás számomra, hogy végig megmaradt a Lépcsőfok, és az, hogy kommunikációval, marketinggel, stratégiával szeretnék foglalkozni, még jobban, még magasabb szinten.

Amikor ez tudatosodott, akkor ébredtem rá, hogy folyamatosan kell tennem a megvalósulásért, a fejlődésért, és azért is, hogy másokhoz eljuthassak.

Van egy tulajdonságom, amit már többen is visszajeleztek nekem; ez pedig nem más, mint a gyermeki hit. Mindegy mit csinálsz, vagy milyen az élethelyzeted, hogy mennyire nehéz, vagy éppen milyen kevés pénzed van. Nekem tényleg mindegy, mert ezek nélkül is mindig azt keresem, hogyan tudsz előrelépni a következő fokra. Ugyanígy vagyok magammal is. Bár rendszerint ötször olyan szigorú vagyok, mint mással, de alapvetően vég nélkül teljesen bizonyos vagyok abban, hogy ez az én utam.

Saját út

Amiért az egész bejegyzés született, az, hogy merj kilépni, mert lehet. Mindig is írni szerettem volna, másoknak, meg adni, és a kommunikáció és a vállalkozás volt a közös pont. A döntést meghoztam, belevágok a sajátba. Szövegírás, mentorálás vállalkozás indításában, önkifejezés megtanulásában.

Gyerek mellett, albérlet fizetésével, és a mindennapok egyéb járulékos költségeivel. Úgyhogy fix kiadások vannak bőven, a kereset meg egy vállalkozónál bizonytalan. El kell jutni a vevőkhöz, hozni a szintet, és még örülni is, de tényleg mindig, mindennek. Nekem nem mindig sikerül, de dolgozom az ügyön.

Tanulság

Az, hogy tapasztalat teszi a mestert, és hogy ez mennyire igaz! Fenekestül felfordult az életem, és számtalan embertől, megbízótól kapok bizalmat, lehetőséget, és egyáltalán munkát. Még bőven van mit tanulnom, és fejlődnöm, még jó sok minden vár rám, de. De csinálom. Nem futni készülök, mert ahhoz nem értek, és nem is szeretnék, viszont (végre) írok, lektorálok, amit viszont nagyon.

Erről fog szólni a könyvem is: Ötlettől a megvalósításig. Egy gyűjtemény, amit minden vállalkozónak odaadnék, indulás előtt, meg akkor is, ha bizonytalan. Gondoltál mindenre, biztosan? Ha elakadsz, akkor hogyan tovább? A kifogások, és az élethelyzeted hátráltathatnak, de nem állíthatnak meg. Mehetsz előre, mindig, csak néha kisebbeket fogsz lépni, mint amekkorát szeretnél, vagy amit elképzeltél.

Van újratervezés, meg kerülőutak, olyan is, ahol rossz irányba fordulsz le. Rajtad az áll, hogy mihez kezdesz azzal az adott helyzettel. Beszélek, pontosabban írok a stratégiáról, marketingről, a fejlődésről, és ehhez még négy csodás ember is hozzájárul, tanácsokkal, feladatokkal kiegészítve. Már alig várom, hogy olvashasd! Előjegyzés: kapcsolat@lepcsofok.com

Ez az én sztorim jelenleg. Sztori és az élet is egyúttal. Haladok előre, hogy stílusosan fogalmazzak: lépcsőfokonként.

Szeretettel,

Brigi