Barion Pixel

Te írod a tartalmakat? Ugye néztél már szembe azzal, hogy fogalmad sincs miről írj, mikor, vagy éppen napok, hetek teltek el az utolsó bejegyzésed óta? Szeretnéd megtalálni azt a ritmust, amely hozzád, a vállalkozásodhoz illik?

Nap, mint nap posztolni, írni nem könnyű feladat. Nem is olyan rég írtam arról, mi mindent csinál a szövegíró a konkrét billentyű ütögetésen kívül (link a cikk végén), most pedig arról hoztam pár gondolatot, hogy milyen kihívással nézünk szembe miközben a klaviatúrán kopogunk.


1.Ötlethiány: A folyamatos posztok, bejegyzések, cikkek állandó témákat igényelnek. Utánpótlás, és főként mindet megírni, méghozzá érdekesen, hogy az olvasója felkapja rá a fejét.

A kommunikációd célja, hogy reakciót adjon rá, aki olvassa. Ez megnyilvánulhat egy lájkban, egy vásárlásban, egy kérdésben, a lényeg, hogy interakció történjen.

2. Ihlethiány: Nincs kedved írni, nem is értesz (szerinted) ehhez, és különben is ezer más fontosabb dolgod akad. Ülsz a gép előtt, és gondolkozol, és szenvedsz azon, hogy nem tudod, nem akarod megírni, és nagyjából 3-4 óra alatt egy mondatnyi megszületik. Ami persze nem használható. Még rosszabb, ha egyáltalán se ihletünk, se kedvünk, olyan semmilyen érzetünk van (talán még a nagytakarításnak is hamarabb állunk neki).

3. Hiányzik a “Hogyan?”, azaz a saját hangod. Esetleg próbálkozol, de néha nem, és abbahagyod, mert nem tudod, hogyan szólj, macerás, és különben is. Még, ha szeretnél is alkotni, nincs gyakorlatod, nem találod meg azt a belső csodás hangod, amelyet átadhatsz a közönségednek.

4. Célcsoport ismerete: Érdemes ismerni, hogy kinek írsz. Nem ugyanúgy szólsz a szomszéd srácnak, és az hetven közeli hölgynek sem. Ezt érdemes végiggondolnod. Alapvetően nem csak egyfelé kommunikálunk. (Arról nem is beszélve, hogy van ugye, aki “csak” érdeklődő, vásárló, újravásárló, stb.)

5. Rendszeresség: Minden platformra, folyamatosan tartalmat generálni. Kép, szöveg, videó, és a többi. Elfelejted néha, kimarad itt-ott, nincs megtervezve, nem jutsz oda, és dönteni kell, hogy hol is tartasz, és merre mennél. A kommunikációdban is.

Nem egyszerű, ugye? Egyszerre mindenre gondolni, minddel foglalkozni. Elárulom, lehet! A témák mindenhol ott hevernek, tengernyi, melyekért csak ki kell nyúlnod, s használnod. Hogyan tedd, és mikor?


Tervezzük meg, gyakoroljuk együtt a Kreatív Szövegíró Workshopon – Csak Természetesen, március 12-én! Esemény IDE KATTINTVA nézd meg a részleteket!
Tarts velem egy izgalmas estén, ahol feladatok és egy kis tartalomstragégia is vár Rád!