Ügyfélszerzésről őszintén

 – avagy a toll, kockásfüzet, telefon is végtelen lehetőséget kínál –

Minden kezdő vállalkozó számára szinte ez az elsődleges kérdés: Hogyan fogok egyáltalán ügyfeleket szerezni? És újakat? Majd egy év múlva hogyan jutok el még többekhez? Kocsis Zsuzsi és Krassói Viktor párosa, azaz az Ügyfélszerzésről őszintén előadói éppen erre keresték a választ, és nekem, a látottak alapján úgy tűnik, meg is találták.

A képen balra Kocsis Zsuzsi, szerény személyem, jobb oldalamon pedig Krassói Viktor látható.

Ismered a Vállalkozók Angyalát?

Ha volna hozzá kívánságod, te mit kérnél? Sok pénzt, tőkét, kapcsolatokat, jó weboldalt? Vagy sok ügyfelet? A legtöbben az utóbbit mondanátok, érthető okokból. (Egyébként Zsuzsiék elkészítették ezt a kérdőívet, tehát ez valós válaszokon és konkrét visszajelzéseken alapul.)

Kezdjük ott, hogy az ügyfélszerzés soha ki nem merülő témakör, sosincs belőlük elég. Mindig kellenek újak, mert elköltözik, már megvett mindent, stb. Hogyan állsz ehhez a helyzethez? Pánikolsz, vagy megoldást keresel?

Azt mondom, menj el erre az előadásra, és pár óra alatt máris inspirálódsz, és új ötletekkel, gondolatokkal távozol, és lendületesen vágsz bele vállalkozásod következő szintjébe.

Terméklétra

Nagyon fontos fogalmat hoztak be, mert nem mindenkit fog megszólítani ugyanaz a termék. Vagy, ha már megvan egy ügyfélnek, akkor jó, ha tudunk mást is, sőt, akár újat is mutatni.

Ezt pedig sokszor összekeverjük azzal, hogy mindent csak pénzért adhatunk, és vehetünk. Indíthatsz díjmentes kurzust is, és egy kávéba kerülő beszélgetést, ötletelést sem szoktunk díjazásnak venni. Ugye? E mellett pedig megjelenhetnek a konkrét fizetős termékek is, és azok továbbfejlesztett változatai is egyaránt.

Szerinted ez hogyan kapcsolódik az előadáshoz? Egyszerűen: Minden beszélgetésre, kommunikációra ad okot, amely hosszútávon akár együttműködésekhez is vezethet. Akár veled, akár tovább is ajánlhat, és akkor éppen mással.

Érték, tudás és énidő

Mielőtt megosztanék mindent az előadásról (nehéz ám visszafogni magam, mert csak úgy áradnak a gondolataim), ezek azok, amik nagyon megfogtak. Mit képvisel a vállalkozásod? Az, amivel/amiben szeretnél segíteni másoknak? Amivel a célcsoportod szolgálod a legmagasabb minőségben?

Ha pedig már szóba került az énidő is, akkor bizony ezt sem adják ingyen. Ahogy szükségünk van pihenésre, töltődésre, úgy az ügyfélszerzésnek is van énideje. Az, amikor csak azzal foglalkozol, hogy másokkal megismertesd vállalkozásod, akár egy egyszeri beszélgetéssel, akár konkrét együttműködések által!

Ezen az eseményen pedig bármi megtörténhet! Lehetetlennek tűnő pontok kapcsolódnak, és az új szemszögből mindig új dolgok, új meglátás derül ki, amit ha jól használsz fel, sokat dobhat jelenlegi életeden!

Merj változtatni, és új szemszögből nézni saját, és mások vállalkozására! Nem kell feltétlen egyedül lenned, és bármikor kérdezhetsz, kérhetsz, sőt, mi több: mások is hasonlóval küzdenek! Engem pont ezekkel sikerült megfogniuk. Sohasem tudhatod, mit hoz egyetlen poszt, egy baráti kávézás, vagy éppen egy pár órás tréning!

Szívből ajánlom, hogy menjetek el a tréningre, biztos vagyok benne, a cél itt is ugyanaz: a következő Lépcsőfok! 😉

A legközelebbi Ügyfélszerzésről őszintén esemény augusztus 10-én kerül megrendezésre, még van pár szabad helyük, érdemes lecsapni rá:

https://www.facebook.com/events/628660404158202/

FB oldaluk: https://www.facebook.com/TollKockasfuzetTelefon/

Szeretettel,

Brigi