A nagy tervek, gondolatok az év elejével mindannyiunkat megtalálnak, így engem is. Ebből szeretnék párat megosztani Veletek. A Lépcsőfok újabb lépcsőfokra lép, ha szabad ezzel a szóvirággal élnem.

Egyetlen fogadalmat tettem idén: önmagam leszek. Ehhez pedig célokat is tűztem ki, hogy ne csak egy be nem teljesített álom legyen, vagy olyan, amit a fiókba zárok. Sok-sok teendő vár, ám ezek mind olyanok, amelyeket élvezek és örömmel várok! Nézzük konkrétan!

Évtervezés
Minden egyes hónapban tartok Évtervező Workshopot. Miért is tartok mondjuk júniusban, amikor már majdnem eltelt a naptári év fele? Mert egyszerűen fontos, hogy bármikor is kezdünk vállalkozni, bármikor is gondoljuk át a vállalkozásunkat, ezt a lehető legjobban tegyük azt. Úgy, hogy azt megvalósítást és konkrét cselekedeteket tartalmazzon.
Az Évtervezés erről szól: A vállalkozásod egészének átgondolásának és ahhoz konkrét cselekedetek rendeléséhez.
Jajj, de a… Tudom, az én évem is felborult tavaly. Meg különben is, hogy is terveznék, ha egyszer fogalmam sincs, hogyan alakul, és most meg pláne bizonytalan minden. PONT EZÉRT TERVEZZ! Ha bármi változik és át is alakul, akkor is tudj mihez nyúlni. Későbbre átteheted, lehet, hogy más eszközök is szükségesek majd, vagy időben máskor tudod megvalósítani, de nem engeded el, nem tűnik el.

Könyv
Még mindig folyamatban a könyvem átszerkesztése, bővítése. Ezt a döntést azért hoztam meg, hogy egy olyan könyvet adhassak, mely valóban segítség a vállalkozók számára. Azoknak, akik most indulnak, és azoknak is, akik esetleg menet közben ébrednek rá arra, hogy vannak területek, amelyek még finomításra, csiszolásra szorulnak.

E-book
A Projektindítás címmel indult sorozat első részét is fogja indulni, azoknak, akik egy-egy területet mélyebben szeretnének megvizsgálni és tökéletesíteni.

Mentorálás
A tavalyi évben több tanácsadást is tartottam, amelyeket nagyon szeretek, de számomra is még fantasztikusabb, ha vállalkozókat kísérhetek útjukon. Ilyenkor ugyanis a folyamatban lévő dolgok, gondolatok, sőt akadályok is kijönnek, előbukkannak, és nincs egyedül a vállalkozásában, és előre léphetnek.

Önmagam, mint cél?
IGEN! Annyiszor alkudunk meg, gondolkodunk azon, hogy mit kellene tennünk (ezek rendre a fejünkben maradnak), vagy éppen hallgatunk másokra. Ezek mind nagyon jó dolgok, sőt gyakran remek szakértőkhöz fordulunk, azt viszont már olykor elfelejtjük, hogy ezeket a tanácsokat, javaslatokat a magunk nyelvére “lefordítsuk”, alkalmazzuk. Lehet, hogy kicsit másképp, később, mert túl csábító is lehet.
Elfelejtjük a hangunkat, a valódi célunkat, álmaink megvalósítását. Bizony, ebbe néha én is beleesek. Néha egyszerűbb hagyni, hogy valaki megmondja, mit tegyünk. Vagy épp azt, hogy mit ne.

Önmagam, mint cél!
Ezért az idei évre ezt határoztam meg saját magamnak. Év közben pedig látni fogjátok ezek megvalósulását. Aki velem tartana: január 13-án az év első Évtervező Workshopján találkozunk!

Kedves Olvasó,
nem tudom, Neked milyen álmaid vannak, milyen célokat szeretnél megvalósítani, de egyre bizton bátoríthatlak: merj önmagadnak lenni! Ettől még kell cselekedni, tenni a vállalkozásodért, minde egyes nap, hogy a lépcsőfokokat elérd, kérj ezekben segítséget, tanácsot, fordulj szakértőkhöz, mindazonáltal és mindezzel együtt: légy önmagad!

Irány a következő lépcsőfok!

Szeretettel,

Brigi