Barion Pixel

Robin Sharma idézet jött velem szembe a neten a napokban:

“Az ember szíve akkor törik össze igazán, ha eljönnek az utolsó percek, és rájön, hogy elvesztegette a legfontosabb ajándékot, amelyet kapott – az esélyt, hogy megmutassa nagyszerűségét a világnak.”

Az jutott eszembe, hogy vajon hányan vagyunk, vagytok, akik nem valósítják meg álmaikat, a fiókban hevernek, vagy épp már a leírásnál elakadnak… Neked volt már ilyen?

Honnan a nagy gondolatok?
Kereken egy évvel ezelőtt vágtam bele a “nagy vállalkozósdiba”. Juhhúúú, Boldog Évfordulót!

Életem egyik legtanulságosabb és legörömtelibb időszaka volt eddig, és tudom, a java még csak most jön! Ha belegondolok, ez előtt, számtalan hónap és év telt el, amíg halogattam, félig-meddig, vagy egyáltalán nem vettem saját magam, álmaim, terveim, de éppúgy szaktudásom sem komolyan. Eltelt kilenc év, ebből egy a vállalkozásban, azt hiszem, ideje volt már. Ugye már érted, miért választottam a fenti idézetet?

Merni lenni – Lenni merni
Lépni, felvállalni önmagunk, vagy akár segítséget kérni, őszintén megnyílni. Nem egyszerű, elgondolkodtató. Mennyien küzdünk ezzel, nem igaz?

A vállalkozás egyszerre üzleti és létforma, külön gondolkodásmódot igényel. Nincs meghatározott munkaidő, még egy fizikai bolt után is érkezhetnek levelek, megbeszélések, egy csapatot is vezetni, irányítani szükséges. Ha pedig egyedül vágunk bele, akkor ez eleinte 0-24, de még többet is igénylő mindenség. Bizony az, mert egyszerre kell önmagad fejlesztened, mindenhez értened, és újra meg újra lépned, a következő lépcsőfokra. Új termék, szolgáltatás, csapat kialakítása, építése, feladatok kiszervezése, felelősség vállalása, eleinte csak magadért, majd másokért is.
Szerinted is így van? Te hogy látod, hogyan éled/élted meg?

Egy év
Egy év alatt kiderül, hogy tényleg értesz hozzá, hogy szeretnéd, szívből, és tudod, mi-minden fontos. Kik állnak melletted. Hogy mit tudsz elérni, és mit nem. Igen, az is nagyon lényeges, hogy mely részterületek nem mennek olyan jól, és melyek igen.
Tengernyi gondolkodással, támogatással, és saját programokkal telt.
Üzleti Írástechnikai Kurzus (hamarosan új köntösben indul, immár nem csak üzletiként), volt itt még rengeteg szövegírás, sőt, tanácsadás, stratégiai, marketing, és időbeosztás területén.

Nagy lépés volt számomra, hogy lektorálhatok, hihetetlen!

Ötlettől a megvalósításig
S ha már a fenti idézet, egy különleges fába is belevágtam a fejszém. Régi álmom vált valóra a könyvkiadással, melyért nagyon hálás vagyok az ABC kiadónak, és talán magam sem gondoltam volna, hogy a könyv megalapozza a MentorProgramot. A tavasz első napjával kilenc nagyszerű emberrel vágtunk bele a fejlődésbe, önmagunk és a vállalkozás terén.

A könyv második kiadása pedig már a kiadónál!

A jövőre vonatkozó tervek
Ezek is fontosak. Lektorálni szeretnék, továbbra is, sőőőt, már van olyan, aki előre bejelentkezett a kéziratával.
Új könyv is lesz, igen! A szövegírásról, felépítéséről, a saját módszereimről fogok összefoglalóan írni, az Írástechnikai kurzushoz tökéletes lesz. No, meg készül a regény, végre.
Mintha elvágták volna az akadályokat, és megtaláltam utam, és nem adom semmiért!

Van egy kedvenc idézetem, amelyet már biztosan olvastatok nálam:

“Ha nyerő dologra akadsz, naponta foglalkozz vele. Az életed árán is oltalmazd.”
Gordon Ramsay szavai ezek, amelyeket az általa írt műben olvastam, azóta is itt van kiragasztva, és minden egyes nap, minden egyes évben emlékeztet arra, hogy menjek tovább az utamon.
Köszi, hogy olvastad, hogy hozzátettél ehhez az évhez, most pedig vágjunk bele a következőbe!

Brigi