Barion Pixel

Nagyban készülök a moziba, már alig várom, hogy láthassam a Végjátékot. A Vasember első része óta pár százszor (ezerszer) megnéztem az összes filmet, kiterjesztve az X-men, Deadpool és társaira, jó kis esti program, úgyhogy ha nem is tudok minden információt, mégis viszonylag ismerem a karaktereket, és eszembe jutott a Lépcsőfok, a vállalkozás.


Hogy is jön ez ide?

Ahogy sokatokkal beszélgettem, tanácskoztam mostanság (ugyanez igaz a mentorprogram résztvevőire is), óriási nagyra vágytok-vágyunk és azonnal a mindent akarjátok (akarjuk).
Mintha látnád a Végjátékot, és irigykednél, de közben elfelejted az alábbiakat:

Forrás: Marvel Comics
  • Az Amerika Kapitány képregény első része 1941. márciusában jelent meg.
  • Az első Marvel film ami jelentősebb, a Vasember volt, mely 2008-ban került a mozikba.
  • A Végjáték 21 filmet fog össze a Marvel filmes univerzumban, ebbe benne vannak az egyes szuperhősök filmjei (Amerika Kapitány, Vasember, Hulk, Thor, Hangya, A galaxis őrzői, Doktor Strange, Pókember, Fekete Párduc) és azok folytatásai, valamint a Bosszúállók részei is.

Ez csak pár évszám, hogy ne untassalak, érdemes kiszámolni, hány év telt el egyes mérföldkövek között.

A lényeg a kezdet:
Ha valamely szuperhősért rajongsz (azt hiszem Team Vasember/Tony Stark, de mellette mindig van még legalább 2-3-4-sok, akiket bírok, szóval nem tudok egyet megnevezni), akkor pontosan tudod, hogy mikor jelent meg a filmje, esetleg utánanéztél a képregénynek, és egyáltalán gondolsz valamit.
Thanos sem egyszerre kapta meg a Végtelen köveket. Ez a sok film, képregény sem egyszerre jelent meg, minden egy hónap, vagy akár egyetlen év alatt.
Ha világmegváltó terveid vannak, akkor egyszerűen csak csináld. Mondj le dolgokról, ha kell, alakítsd át szokásaid, és ami a legfontosabb

tarts ki!

A sok kicsiből, ahogy szoktam is mondani, fokról-fokra tudsz valami igazán nagyot létrehozni. Lehet, hogy “csak” számodra, a vevőid, ügyfeleid számára lesz világmegváltó – akkor is, ha kis dologról beszélünk, ugyanakkor kinek az élete, kinek a vállalkozása számít Neked? A sajátod, nem igaz?

A Mentorprogramon, és azon kívül számos Üzleti Tervet nézek át, vagy éppen készítünk együtt, és bizony nem megy mindig elsőre. Újra kell tervezni, vagy egyáltalán megfogalmazni. Összeállítani, néha sorrendet határozni, hogy mindig meglegyen az irány, amire figyelsz, ahol a fókuszod van.

Marvel még egy picit

Talán az alkotók sem gondolták, hogy Amerika Kapitány, nem csak hogy felébred, de vezetővé válik, és egy szupererős társaságot irányít. Vagy hogy milliárdokat fog a konyhára hozni. Sokaknak. Az viszont biztos, hogy bármit is gondoltak, tették a dolguk, és a siker eljött.
Ezért azt gondolom, hogy nagyon inspirálóak ezek a filmek is. És hogy mit nézünk jövőre, ha nem lesz Bosszúállók, lezárul a Trónok harca, és a Star Wars is?
Remélem valaki nagyot álmodik, és nem felejti el az első lépést megtenni, és kitart világmegváltó álma mellett.

Én meg ennek tükrében moziba megyek, rajongani, meg inspirálódni.

Brigi

Ui.: Ha valamilyen véletlen folytán nem lennél Marvel rajongó, akkor kedvenc filmed, sorozatodra ugyanezt levetítheted. Nézd meg, mikor készült, mennyi idő kellett, és hidd el, az első leütés, betű megírása, akár egy vonalas füzetben, akár egy rajz, egy lépés volt a legelső, amit sok, folyamatos apró tett követett, mígnem valami óriási született!

(Végjáték kép: GameStar)